Een toegankelijk en uitnodigend vrijetijdsaanbod:

Stacks Image 10

Openlucht fitnesscentrum voor iedereen:

Het omnisportveld, een realisatie van het AGBT, is de gedroomde verrijking van Parkheide. Naast het speelplein van de kinderen, dat eveneens werd vernieuwd, kwam er een speelplein voor iedereen van 3 tot 99 jaar.
Het omnisportveld en een heus openlucht fitnesscentrum en voor iedere sportieveling vrij toegankelijk. Het is een ware voltreffer!
Stacks Image 87
Stacks Image 146

Turnzaal in Baal wordt multifunctioneel:

De turnzaal in Baal, in ons vorig programma nog bestempeld als ‘te renoveren’, werd eindelijk aangepakt. Renovatie leek duurder dan nieuwbouw, daarom werd er gekozen voor een nieuwe multifunctionele zaal, die iets groter is dan de vorige. Deze zaal is voorzien van de nodige infrastructuur, waaronder kleedkamers met douches.
Aansluitend wordt ook de vroegere jongensschool gerenoveerd. Door de installatie van een lift en het plaatsen van aangepast sanitair wordt de zaal toegankelijk gemaakt voor minder mobile mensen.

De zaal zal via een digitaal platform, op de website van de gemeente, door iedereen gereserveerd kunnen worden.
Stacks Image 105

Cultuursubsidies voor iedereen:

Het reglement voor cultuursubsidies werd door Open Vld aangepast.
Waar vroeger de subsidies naar een vast aantal verenigingen ging, kan nu iedere culturele vereniging, die een project heeft, aanspraak maken op subsidies.
Hierdoor onstaat er meer ruimte voor nieuwe initiatieven.

Bib zonder drempels:

De bibliotheek is belangrijk, een toegankelijke bibliotheek nog belangrijker.
Met de renovatie van de bib zijn alle drempels verdwenen, niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. De bib moet op termijn uitgroeien tot een literair ontmoetingscentrum, waar iedereen zijn gading kan vinden.
Door de bouw van de lindebloesem is er plaats voor lezingen, workshops in het kader van levenslang leren, debat avonden en allerhande andere culturele activiteiten.
Stacks Image 144
Stacks Image 111

Tremelo de toeristische trekpleister:

Open Vld heeft er alles aan gedaan om het Sven Nys Cycling centrum mogelijk te maken, gaande van het voorzien van gemeentelijke subsidies tot het overtuigen van de provincie om de bouw ervan mogelijk te maken.

Vandaag zijn het SNCC en het vernieuwde Pater Damiaan museum de toeristische troeven van onze gemeente. Samen met het gezellige winkelcentrum een ideale stopplaats voor elke dagjes toerist.

Open Vld wil dat deze troeven beter bekend worden gemaakt bij het brede publiek.
Stacks Image 26

Bouw sportcentrum:

Open Vld wil kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding garanderen door het voorzien van sterke infrastructuur. Het bouwen van een sporthal is hierbij cruciaal. Het zal de sportbeleving van alle inwoners vergroten.
Een sporthal zal het aanbod van verschillende indoor sporten vergroten en het ontstaan van nieuwe verenigingen voeden.

Samenwerking tussen sportverenigingen:

Sommige sportclubs kiezen ervoor om samen te werken omdat ze op die manier nieuwe mogelijkheden creëren. Maar evengoed kan een samenwerking noodzakelijk zijn wegens een tekort aan vrijwilligers, infrastructuur, financiële middelen...
Open Vld vind dat de gemeente een belangrijke rol kan spelen als tussenpersoon bij dit proces.
Stacks Image 142

Lopen zonder letsels:

Parkheide is de ideale plaats voor lopers, veilig en midden in de natuur. Open Vld wilt dit extra stimuleren.
De loop- en wandelpaden moeten periodiek onderhouden worden zodat ongevallen, door bvb uitstekende wortels, tot het verleden behoren.

Aangepaste smart LED verlichting, moet er voor zorgen dat er ook tijdens de donkere winteravonden kan gesport worden.
Stacks Image 73

Iedereen aan het sporten:

Iedereen moet aan sport kunnen doen, ook jonge ouders.
Om dit mogelijk te maken wil Open Vld dat de gemeente sportevenementen organiseert voor een zo breed mogelijk doelpubliek, voor zowel kinderen als ouders. Lukt dit niet dan moet de gemeente zorgen voor kinderopvang tijdens deze evenementen.